Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: Коаліція не розпадеться, з фракції БПП нікого не виганяють

Неділя, 28 грудня 2014, 17:11

Коаліція у Верховній Раді міцна і стійка, а з фракції "Блоку Петра Порошенка" нікого не виганятимуть на вимогу президента.

Про це на брифінгу у неділю заявив лідер "БПП" Юрій Луценко.

Повідомлення про те, що Петро Порошенко вимагав вигнати з фракції незгодних депутатів Луценко назвав чутками та "інформаційною провокацією" проти фракції.

"Ми проводили засідання фракції, коли деякі ЗМІ оприлюднили інформацію, ніби президент вимагає когось виключити із фракції. Ми запитали, хто з депутатів надіслав цю інформацію. Ніхто не підняв руку, і нічого не написав. Думаю, це чергова інформатака проти БПП. У нас дуже демократична фракція", - заявив Луценко. 

За його словами, противникам коаліції також слід розчаруватись і "йти пити гірку".

"Я з радістю можу спростувати серйозні розбіжності між фракціями коаліції, а тим більше розпад коаліції", - заявив Луценко.

"Всі, хто радіє чуткам про ймовірний розпад коаліції, може іти й пити гірку. Цього не буде. Всі фракції і дуже різні фракції консолідовано працюють з урядом", - заявив координатор коаліції.

Він розповів, що "особисто прем'єр говорить у дуже дружньому тоні з усіма лідерами фракцій".

"Ми говоримо дуже просто: Юля, Арсен, Юра, Олег тощо. Іде ділова розмова, як разом зробити документи кращими. Я вперше побачив, що уряд і коаліція – одна команда", - запевняє Луценко.

Лідер фракцї "Самопоміч" Олег Березюк також заперечив можливість розпаду коаліції.

"Уряд зрозумів, що парламент має бути учасником бюджетного процесу, ми працюємо і скоро почнемо голосування", - цитує його прес-служба "Самопомочі".

"Ми працюємо над тим щоб до доходної частину бюджету потрапили всі ті речі, які раніше туди непотрапляли – олігархічні та монополістичні надприбутки та кошти з тіньових схем. А також над тим, щоб скорочення видатків, які безперечно треба робити, не торкнулися найменш захищених верств суспільства, малозабезпечених сімей, видатків на середню освіту, пенсіонерів. Це для нас принципово важливі речі", - зазначив депутат.

Як відомо, раніше джерела "Української правди" повідомляли, що президент вимагав від фракції консолідації у голосування бюджетних законів, в іншому випадку "незгодні" мали б залишити фракцію. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...