Бойко заявив, що ВР перевершила творців "диктаторських законів" і поскаржиться до КС

Неділя, 28 грудня 2014, 22:02

Голосування у ВР 28 грудня за зміни до Бюджетного та Податкового кодексів  відбулося у неконституційний спосіб і буде оскаржене у Конституційному суді.

Про це заявив нардеп від "Опозиційного блоку" Юрій Бойко. 

Бойко зазначив, що у депутатів не було на руках розданих примірників порядку денного і законів, по яких можна було б відслідкувати, що приймається у Верховній Раді. 

"Рішення по законах, які мають важливе значення для економіки країни,  було прийняте без їх обговорення, причому жодному представнику опозиції слово надане не було. Ми вважаємо це грубим порушенням Регламенту ВР і законів роботу парламенту", - зазначив Бойко.

"Тепер все, що закидалося депутатам, які приймали рішення і голосували за закони 16 січня ("диктаторські закони" - УП) – насправді дитячі казочки у порівнянні з тим, що сталося у ВР сьогодні", - додав нардеп. 

При цьому Бойко заявив, що "Опозиційний блок" лишає за собою  право звернутися до Конституційного суду із заявою про неконституційний спосіб голосування, в який було проведено  голосування щодо змін до Податкового та Бюджетного кодексів.

У свою чергу нардеп Борис Філатов заявив у своєму Facebook, що  не голосує за законопроекти, "яких немає не сайті ВР, до яких немає порівняльних таблиць або є висновки комітетів відправити їх на доопрацювання".

"Якщо ви плюєте на парламентаризм, то чим ви кращі уродів, які голосували 16 січня (2014 року)?", - зазначив Філатов.

 

Як відомо, за часів режиму Януковича провладна більшість неодноразово порушувала норми регламенту ВР, проводячи голосування без обговорення законів, без їх попередньої публікації на сайті ВР, із зміною місця і процедури голосування (у приміщенні комітетів  ВР та підняттям рук без створення лічильної комісії)  і т.і. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News