У Москві застряг кримський потяг, у провідників закінчуються гроші і вугілля

Понеділок, 29 грудня 2014, 10:21

У Москві на запасних коліях вже четверту добу без руху стоїть потяг Сімферополь-Москва, в якому перебувають близько вісімдесяти працівників залізниці.

Про це повідомляють "Крим.Реалії" з посиланням на Кримську польову місію з прав людини.

"У вагонах закінчилися запаси вугілля, закінчуються гроші на продукти, але залишити потяг вони не можуть, оскільки матеріально відповідальні за майно", – повідомляють правозахисники.

За їхніми даними, керівництво залізниці не повідомляє про терміни відновлення руху і не вживає жодних заходів щодо вирішення проблем, які виникли з тривалим простоєм поїзда.

Крім того, продовжується накопичення автомобілів на кримських поромних переправах.

Так, в порту "Кавказ" своєї черги на пором очікують до 880 легкових і 110 вантажних авто, в порту "Крим" – до 10 легкових та 21 вантажна машина. На вантажний лінії очікують: в порту "Новоросійськ" – 159 машин, у Слов'янську-на-Кубані – 201 вантажівка, на території аеропорту в Керчі – 120 авто.

Курсують пороми "Микола Аксененко", "Глюкофілоуса", "Іонас", "Олімпіада".

Загалом за минулу добу, за даними Єдиної транспортної дирекції, перевезено 1722 авто і 5805 пасажирів.

У неділю, 28 грудня, вантажна і пасажирська лінії Керченської переправи були закриті через штормове попередження, але до вечора рух поромів відновили.

Як відомо, з 27 грудня "Укрзалізниця" припинила залізничне сполучення з Кримом, а також скасувала міжнародні потяги, що курсують на півострів. Поїзди кримського напрямку тепер доїжджатимуть до Новоолексіївки та Херсона.

Також скасовано міжнародні рейси в Крим Сімферополь, Керч – Москва, Севастополь, Сімферополь, Євпаторія – Москва, Мінськ – Сімферополь.

Автобусне сполучення з півостровом також припинене.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News