У полоні бойовиків перебувають 900 українців – правозахисники

Понеділок, 29 грудня 2014, 13:46

За даними правозахисних організацій, у полоні терористів залишаються від 800 до 900 українців.

Про це заявив  керівник аналітичного напрямку Української Гельсінської спілки з прав людини Олег Мартиненко під час прес-конференції в понеділок, повідомляє "Укрінформ".

"Кількість людей, які зараз знаходяться у полоні, за різними даними "зашкалює" за 800. За даними МВС, – близько 300 людей, за даними СБУ – різниця приблизно у сотню, а за даними неурядових організацій – це 800-900", – сказав Мартиненко.

Він уточнив, що йдеться, зокрема, й про цивільне населення, яке потрапило у заручники бойовиків на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Мартиненко зауважив, що кількість порушень прав людини на сході України є масштабною та багатоплановою.

"Це порушення прав пацієнтів в психіатричних та в геріатричних установах, у дитячих будинках та порушення, пов'язані із невиплатою пенсій. Словом, це дуже великий спектр порушень", – сказав він.

Мартиненко додав, що найближчим часом має запрацювати єдина інформаційна платформа, яка допоможе правозахисникам спільно із МВС та СБУ оперативно з'ясовувати правду про зниклих людей, організовувати їх пошук та визволяти з полону.

Як відомо, 26 грудня військові і бойовики провели обмін полоненими – 150 українських бійців були обміняні на 222 бойовиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування