Порошенко каже, що нікого на ламав і сподівається, що зарплати побіліють

Понеділок, 29 грудня 2014, 13:55

Президент Петро Порошенко вважає, що прийняті закони в неділю дозволять перейти на "білі зарплати" і вважає, що нічне голосування у ВР не було ламанням через коліно.

Про це він заявив, відповідаючи на питання про те, що мінімальна зарплатня в бюджеті, прийнятому шляхом ламання через коліно, становить за курсом  гривні становитиме 50 євро.

Ще під час питання, Порошенко обурився і спитав: "Вони обідати будуть в Україні, чи Європі".

А потім заявив, що "категорично не згодний, що хтось когось ламав через коліно".

"Щодо того, як прожити на 1200 гривень мінімальної зарплати. Впевнений, що в Європі на ці гроші не проживеш, і в нас не просто", - сказав він.

"Єдине, що ми можемо зробити, щоб на мінімальну зарплату ніхто не жив. Тому вчора парламент прийняв, на мою думку, дуже сміливий крок, який я підтримую – різке зменшення єдиного соцвнеску, який зараз створить можливості для детінізації виплат, в тому числі виплат в конвертах", - сказав він.

"Коли замість 41% нарахувань єдиного соціального внеску, буде платитися 16,5% за умови, коли в тебе мінімальна зарплата буде складати набагато за 3 тисячі гривень", - зазначив Порошенко.

"І це достатньо ефективний крок, щоб зарплати детінізувати і стимулювати їхнє зростання. фактично можна буде виплачувати в два рази більшу зарплату при тому самому податковому навантаженні. Я вірю в те, що це спрацює", - зазначив він.

"Одразу же як буде мир, одразу ж як буде верховенство права і боротьба з корупцією, ми створимо підприємницьку ініціативу, яка зможе виплачувати білі зарплати", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування