Гройсман запевнив, що не зволікатиме з підписанням закону про Держбюджет

Понеділок, 29 грудня 2014, 16:51

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман пообіцяв у понеділок підписати ухвалені народними депутатами в неділю, а також в ніч на понеділок, закони, зокрема й закон про державний бюджет на 2015 рік.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

"Сьогодні усі (закони) до кінця дня я підпишу, зокрема бюджет", - сказав Гройсман.

Він вказав на низку позитивних аспектів в ухвалених напередодні парламентом законах: надання нових ресурсів для місцевих бюджетів, переведення капітальних державних інвестицій в Фонд регіонального розвитку, а також реформування системи єдиного соціального внеску (ЄСВ).

"З урахуванням того, що нам потрібно було затверджувати бюджет на оборону, з 1 січня потрібно фінансувати все, нам потрібно в січні місяці посилити нашу роботу з міжнародними фінансовими організаціями, макропоказники і бюджет дуже важливі, те, що ми повинні ухвалити, опублікувати, і він повинен набрати чиннності з 1 січня - це все накладало на кожну людину в залі найбільшу відповідальність", - пояснив спікер парламенту.

При цьому він заявив: "Зараз вже на випуску деякі закони. Тобто вони дуже швидко будуть передані на підпис президенту. Природно, президент розгляне можливість їх підписання і після цього підписання вони будуть опубліковані".

Як відомо, Верховна Рада України на засіданні в неділю ухвалила бюджетний пакет законів, після чого відбулися консультації з урядом і в ніч на понеділок парламентарії схвалили закон про державний бюджет України на 2015 рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування