Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кожен п'ятий українець не вірить у поліпшення ситуації в країні - КМІС

Вівторок, 30 грудня 2014, 10:21

Кожен п'ятий житель України – 21,5% – зневірився в тому, що в країні взагалі можна навести якийсь порядок.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення ZN.UA.

Центр і захід країни знизили градус розчарування – 11,4% і 12,1% відповідно.

Настрої на південному сході більш песимістичні: 33,7% українців не вірять у поліпшення ситуації в країні. Найвищий градус розчарування в Донецькій області – 40,5%.

7,3% українців готові почекати покращення ще півроку. Найбільше таких людей у Чернівцях (18,5%) і Миколаєві (15,4%), менше – Херсоні (4,9%), Запоріжжі (3,2%), Одесі (3,2%), Донецьку (2,3%) і Луганську (0,7%).

Проте майже кожен четвертий житель країни – 24,1% – очікує відчутних змін не раніше, ніж за рік. Знову ж, найбільший показник демонструє захід (37%) і центр (21%).

Не змогли припустити, коли настануть поліпшення в цій країні, 26,7% громадян.

Тільки 2% громадян переконані в тому, що зміни на краще повинні настати негайно, тому що після Майдану пройшло вже десять місяців і чекати більше не можна.

Пік подібної впевненості припав на Херсон, де 5,3% жителів області підтримали дану тезу. Однак із ними абсолютно не згодні жителі Луганської та Миколаївської області (0%).

Майже на один і не надто високий рівень громадяни поставили припущення про неминучість третього Майдану (6,7%) і  припущення про те, що тільки після зміни влади (президента, парламенту, уряду) на представників нового покоління можливий якийсь позитивний рух країни вперед (8,9%).

Найбільш активними прихильниками чергового "народного повстання" виявилися жителі Запоріжжя (15,3%), Харкова (8,7) і Чернівців (8,3%)..

Найбільшу ставку на зміну влади й нові обличчя в політиці зробив південь – 19,2% (Херсон – 23,3, Одеса – 23%).

Найменше вірить у такі варіанти рішення Луганськ – 0% і 0,8% відповідно.

Очікування українців на покращення

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування