Порошенко віддав два президентських вертольоти армії

Вівторок, 30 грудня 2014, 16:07

Президент Петро Порошенко передав військовим сертифікати на нову чи відремонтовану військову техніку, в тому числі два вертольоти Мі-8, які належали Держуправлінню справами.

Порошенко передав 100 одиниць техніки, перебуваючи на Яворівському полігоні у Львівській області, передає прес-служба президента.

"Тепер нам є чим захищати українську землю. Українці мають бойовий дух, а тепер ще й отримали те, чим захищатися", – сказав він.

Серед техніки, яку президент передав військовим є танки Т-64БВ, 203-мм самохідні гаубиці "Піон", машини управління, бронеавтомобілі КрАЗ "Спартан", вертольоти Мі-8 та Мі-2, інженерні машини розгороджень, санітарні автомобілі, штурмові гвинтівки "Форт".

Також Порошенко вручив сертифікати на станції контрбатарейної боротьби американського виробництва.

Президент також віддав військовим два відремонтовані вертольоти Мі-8, які були зняті з балансу ДУС.

"Президент може обійтись без вертольотів, армія – ні", – сказав Порошенко.

Він також висловив подяку працівникам Житомирського та Львівського бронетанкових заводів, Кременчуцького автозаводу, науково-виробничого об’єднання МВС "Форт", підприємству "Мотор Січ" та усім, хто долучився до створення та відновлення військової техніки.

"Раніше пріорітети в держави були такі, щоб віддати все краще Адмінстрації президента, будувалися гелікоптерні майданчики, все кралося і палилося. Сьогодні Збройним силам буде передано два вертольоти Мі-8 з президентського держпідприємства, які відремонтовані нашим коштом. Та майже 100 одиниць бронетехніки", -  заявив Порошенко.

"Те, що про ми казали - що буде на оборонних підприємствах робота у три зміни - ми доб'ємося цього. На сьогодні рекордними темпами ми формуємо нові бригади, проводимо бойове навчання", - зазначив Порошенко. 

При цьому він заявив, що 30 грудня будуть вперше проведені випробування контрбатарейних і контрмінометних  станцій. 

"Тепер вже не вдасться безкарно обстрілювати з артилерії і мінометів позиції наших військ", - зазначив Порошенко. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування