Яценюк: Мене самого шляки трафляють, внизу системи – "гирі"

Вівторок, 30 грудня 2014, 16:32

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк каже, що Україні не зовсім підходить досвід Грузії чи США, а для змін потрібні нові люди не лише на керівних посадах.

Про це він сказав на прес-конференції у вівторок, відповідаючи на запитання журналістів.

"Я би хотів ще більш радикально скоротити податки, але можна скоротити всі податки – а пенсії мені як платить?", - зазначив прем’єр.

Коментуючи ідею запозичення грузинського досвіду, він сказав: "У Грузії немає Пенсійного фонду, його просто не існує, а в Україні 12 мільйонів пенсіонерів, їм треба платити пенсії".

"Було три фонди (в Україні), стало два. Тобто ми так поетапно (рухаємося)", - зазначив Яценюк.

"Я вас розумію, але мене самого шляки трафляють. Коли ти просто різними засобами і методами змушуєш власні міністерства працювати. Тому що нагорі багато що змінилося – тільки внизу отакенні гирі… З цим важко не те, що літати, ходити важко – а треба злетіти", - сказав Яценюк.

"Саме тому треба нових людей. Але не просто нових. Одна історія нове обличчя, а інша історія – нові підходи і знання. Це те, чого дуже не вистачає державній службі і країні в цілому", - наголосив він.

За словами прем’єра, немає жодної універсальної моделі проведення реформ.

"Неможна взяти, наприклад, грузинську модель – і перенести в Україну. Чи (програму) "Obama care" перенести на українську систему охорони здоров’я. кожна країна унікальна", - сказав він.

"Але стандартні рецепти базові… Дерегуляція, скорочення державного апарату, боротьба з корупцією. Це той пакет, який ми вже частково прийняли і реалізовуємо", - зазначив Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування