Скандальні мільйони Калєтніку начебто подарував батько

Четвер, 4 грудня 2014, 12:02

Батько екс-віце-спікера Ігоря Калєтніка Григорій Калетник заявив, що це він подарував синові скандальне майно, за яке ГПУ відкрило справу.

Про це йдеться в листі прес-служби Калетника, який надійшов у редакцію "Української правди" із підписом "Скільки це буде коштувати?"

За словами Калетніка-батька, гроші, які його син поклав на закордонний рахунок, отримані від продажу подарованої батьком квартири.

"Декларація не передбачає розподілу на дарунки, які отриманні від сторонніх осіб, і дарунки від рідних. А згідно із законом держслужбовець має право отримувати дарунки від близьких осіб, якими, у тому числі, є батьки", - йдеться в листі Калетника в ГПУ.

"Я подарував своєму синові квартиру, яку отримав у 2003 році, як народний депутат 4-го скликання по вул. Володимирській у місті Києві. На час укладення договору дарування зазначену квартиру, у відповідності до вимог законодавства, було оцінено фахівцями, які склали свій висновок. Із зазначеної операції сплачені всі необхідні платежі до бюджету держави", - переконує Калетник.

Як відомо, ГПУ розслідує кримінальну справу щодо Ігоря Калєтніка, який у своїй декларації за 2013 рік вказав, що отримав подарунків на суму майже 70 мільйонів гривень і майже таку суму переказав на закордонний рахунок.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування