Стець каже, що його міністерство створюється лиш на час війни

Четвер, 4 грудня 2014, 15:37

Потреба у Міністерстві інформаційної політики є лише на час військових дій.

Про це у інтерв’ю "Телекритиці" заявив голова цього відомства Юрій Стець.

"Це міністерство було запропоновано по кальці тих міністерств, які були у Великобританії, США, Франції під час військових дій. Я вважаю, що це МІП потрібне тільки на час військової агресії, а після її закінчення, воно нам не потрібне", – сказав він.

За словами Стеця за цей час можна схвалити і запровадити концепцію інформаційної безпеки, налагодити внутрішні комунікації між усіма органами влади.

Також він запевнив, що всі скандальні положення про нове міністерство, які викликали хвилю обурення у журналістів, будуть переглянуті, оскільки оприлюднені раніше документи були написані ще у 2007 році і більше неактуальні.

Зокрема, за його словами, там більше не буде норми про реєстрацію та координацію ЗМІ.

Також він запевнив, що міністерство у жодному випадку не буде запроваджувати цензуру, оскільки сам він багато віддав боротьбі за свободу слова.

"Тому я - остання людина, яка могла б використати МІП для цензури. Якщо хтось буде тиснути на мене з вимогою запровадити цензуру, то я вийду й публічно скажу, хто тисне, і після цього подам у відставку", - запевнив чиновник.

Стець додав, що міністерство займатиметься трьома головними напрямками – розробка стратегії інформаційної політики, впровадження і контроль за її виконанням.

"Це стосується, в тому числі, й виготовлення соціальної реклами, розміщення її і в Україні, і за кордоном. Другий департамент буде займатися інформаційною війною. А третій департамент – це внутрішні комунікації між усіма відомствами", – розповів Стець.

Стець заявив, що має намір вже в суботу поїхати на Донбас для створення карти зон покриття радіо і телебачення терористів, щоб перекрити їх сигналом українських мовників.

Міністр додав, що у штаті відомства працюватимуть лише 20 людей.

"Більше - немає необхідності. Тому що по факту вся робота – це якісь продакшн-студії або люди, які за допомогою грантів чи грошей спонсорів зможуть долучитися до діяльності МІП. Я точно не буду пиляти бюджет, чудово розумію, що я знаходжуся під величезним збільшувальним склом, тому сам не зацікавлений, щоб гратися в бюджетні ігри. Там не буде ні машин, ні водіїв, ні оренди приміщень чи ще чогось", – запевнив він.

За словами Стеця, це відомство можна навіть не називати міністерством, але завдяки такому статусу воно матиме можливість по горизонталі працювати з іншими міністерствами: культури, оборони, МЗС та ін.

"Інакше просто не зможеш налагодити міжвідомчу комунікацію, не можеш пробити жодної історії, тебе просто не чують", – упевнений він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування