Бойку не подобається, що контрабанда бензину працює без нього

Вівторок, 9 грудня 2014, 10:19

Лідер фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко заявляє, що в Україні досі працюють податкові ями та схеми контрабанди нафтопродуктів.

Про це він заявив на засіданні Верховної Ради.

"Опозиційний блок" наполягає на корегуванні соцвиплат відповідно до рівня інфляції.

Для того, щоб забезпечити свої ініціативи Бойко запропонував кілька джерел надходження у бюджет.

"Ми бачимо джерелом наповнення два напрямки. Перший – ми пропонуємо припинити роботу податкових ям. На сьогодні їх працює 429, через які в цьому році пройшло 20 мільярдів гривень", - заявив Бойко.

"Найбільша така яма діє в Києві під дахом Деснянської райдержподаткової адміністрації. Називається вона "Виробничо-дизайнерська компанія "Технологія". І в цьому році через неї пройшло 10 мільярдів 140 мільйонів", - додав він.

Другим напрямком Бойко назвав "припинення контрабанди бензину в країну,яке почалося в квітні цього року через одеську митницю".

"Ці компанії постачають 25 тисяч тон бензину щомісячно. Цинізм у тому, що юридична адреса цих компаній на Грушевського, Музейний провулок, якраз там, де були барикади", - розповів Бойко.

Він оцінив незаконні поставки у 100 мільйонів гривень на місяць.

Відповідно до інформації в Єдиному державному реєстрі, ТОВ "ВДК "Технологія" зареєстрована в Києві і займається посередництвом у торгівлі товарами широкого асортименту, надання інших допоміжних комерційних послуг, оптовою торгівлею та діяльністю у сфері права.

 

Керівником компанії числиться Костянтин Крухмальов, який очолив її 30 липня. Хоч якісь відомості про цю людину в інтернеті знайти не вдається.

Як відомо, за часів прем'єрства Азарова, де Бойко був спершу міністром енергетики а потім енергетичним віце-прем'єром, група компаній Сергія Курченка ввезла в Україну контрабандних нафтопродуктів на 36 мільярдів гривень.

Кримінальну справу за це порушили лише після падіння режиму Януковича і, зокрема, заарештували Одеський НПЗ, який належить компанія Курченка.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News