Москаль: Режим тиші не дотримується, у Станиці Луганській бої. Є поранений

Субота, 10 січня 2015, 15:22

За минулу добу агресія "ЛНР" проти території, контрольованої Україною на Луганщині, значно посилилася.

Про це заявив глава Луганської ОДА Геннадій Москаль.

"Режим тиші бойовиками так званої ЛНР, як і раніше, не дотримується, навпаки — після Різдвяних свят їхня агресія проти населених пунктів із мирними мешканцями щодня зростає", - заявив Москаль. 

"Під обстріли зі зброї різного виду, в тому числі артилерії, мінометів та систем "Град", потрапили населені пункти Трьохізбенка, Кримське (Новоайдарський район), Станиця Луганська, Щастя та Гірське", - зазначив він.

За словами Москаля, найскладнішою ситуація лишається у Станиці Луганській.

"Тут вже протягом другої доби не вщухають артилерійські обстріли та перестрілки, які періодично переростають у ближні бої", - зазначив він.

За минулу ніч бойовики "ЛНР" неодноразово обстрілювали районний центр із артилерії, мінометів та "Градів", внаслідок чого на кількох вулицях у центральній частині зруйновані більше 10 житлових будинків.

Внаслідок прямих потраплянь снарядів зайнялися будинок культури та дитячий садок. Світла  та центрального водозабезпечення та теплозабезпечення у Станиці зараз немає.

"Станом на 10 січня є інформація про одного пораненого мирного мешканця, однак подвірні обходи й огляди зруйнованого житла представниками місцевої влади ще не проводилися через небезпеку", - заявив Москаль.

Станом на 14:30 перестрілки із застосуванням автоматів, крупнокаліберних кулеметів та гранатометів у Станиці тривають.

Під інтенсивні обстріли з артилерії потрапило також с.Валуйське, що прилягає до райцентру. Вибуховими хвилями та осколками тут пошкоджені кілька житлових будинків, інформація про постраждалих з’ясовується.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування