Іноземці зможуть претендувати на посаду голови Антикорупційного бюро

Субота, 10 січня 2015, 16:29

Конкурсна комісія дозволила іноземцям брати участь у конкурсі на посаду голови Національного антикорупційного бюро.

За відповідне рішення проголосувала більшість членів комісії, повідомляє Апостроф.

Проти виступив генеральний директор Європейського управління по боротьбі з шахрайством Джованні Кесслер, аргументуючи свою позицію тим, що згідно з чинним законом, у конкурсі можуть брати участь лише громадяни України.

Секретар комісії з обрання керівника Національного антикорупційного бюро Євген Захаров оприлюднив вимоги до кандидата на посаду керівника НАБ, які внесуть у текст оголошення про проведення конкурсу.

"У конкурсі можуть брати участь іноземці нарівні з громадянами України. А в разі обрання іноземець має отримати українське громадянство", - зазначив Захаров.

За його словами, на першому етапі проходження конкурсу не будуть вимагати весь комплекс документів у паперовій формі. "Від кандидатів достатньо тільки заяви, автобіографії, зокремо, про членство у політичних партіях, а також декларація про майно, доходи витрати", - сказав Захаров.

Члени комісії запропонували, аби документи можна було надіслати в електронному вигляді і наступного дня після отримання розміщувати їх на офіційному веб-сайті Президента.    

Директор бюро обиратиметься на 5 років, його вік має не перевищувати 65 років. Конкурсант має мати вищу юридичну освіту, здобуту в Україні або іншій державі. Спеціальна перевірка  проводитиметься на останьому етапі перед призначенням.

У статті 6 закону України "Про Національне антикорупційне бюро України" йдеться: "Директором Національного бюро може бути громадянин України, який має вищу юридичну освіту, стаж роботи за фахом не менше ніж 10 років, досвід роботи на керівних посадах в органах влади, установах, організаціях або міжнародних організаціях не менше ніж п’ять років, володіє державною мовою та здатний за своїми діловими та моральними якостями".

Таким чином, щоб призначити іноземця головою Антикорупційного бюро необхідно внести зміни до закону у сесійному залі Верховної Ради.

Як відомо, головою конкурсної комісії з обрання керівника Антикорупційного бюро став лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Європейська правда, Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News