У столичній міліції розповіли про затриманого та побитого неповнолітнього

Неділя, 11 січня 2015, 20:22

В ніч на 11 січня правоохоронці Святошинського райуправління міліції затримали одного з молодиків, які камінням розбили вітрину магазину.

Про це повідомили у ВЗГ столичної міліціії.

"11 січня близько 4-ї  ранку працівники однієї з приватних охоронних фірм помітили чотирьох підозрілих осіб. Невідомі  камінням розбили вітрину магазину. Один з учасників події тримав у руках пляшку із займистою сумішшю, інший знімав все на відеокамеру", - зазначено у повідомленні.

"Побачивши охоронців, молодики кинулись тікати. Однак, одного з них, який тримав у руках пляшку із займистою сумішшю, затримали. Його передали правоохоронцям та викликали слідчо-оперативну групу для документування всіх доказів", - зазначили в МВС.

Інших деталей тримання хлопця у райвідділку міліції у повідомленні не вказується.

У свою чергу нардеп Ігор Луценко, який вдень 11 січня перебував у Святошинському РУВС, зазначив: "Здається, Янукович нікуди й не тікав".

"Приїхав до РУВС, прочитавши, що затримали неповнолітнього хлопця, побили і не допускають до нього адвоката. Зайшов на прохідну і попросив, щоб мені надали змогу поспілкуватися з керівництвом. ППСник на прохідній заблокував вхідні двері, так що я не міг потрапити в будівлю", - повідомив він.

Зрештою на прохідну спустився слідчий та повідомив, що йому невідомо, чи перебуває підозрюваний у РУВС, чи ні, оскільки "його могли забрати на ізолятор тимчасового утримання".

"До мене тихенько підійшов ще один міліціонер. Сказав, що він слідчий і пропонує угоду – нас допустять до хлопця, а ми переконаємо "групу підтримки" залишити будівлю. Тобто, виявляється, нам брехали у вічі що затриманого повезли з РУВС", - заявив Луценко.

"Коли нас допустили до хлопця, то виявилося, що його міліціонери таки били. Я бачив сліди на голові – синці і гулі на потилиці, сліди від спроб душити на шиї. А також сині сліди від кайданок на руках", - додав нардеп.

Усі фото з facebook Ігоря Луценка
 
 

За його словами, зараз хлопця продовжують утримувати в неволі, але адвоката вже допускають.

"Йому немає 18 років, він є неповнолітнім, його звинувачують у навмисному нищенні майна – павільйону "Рошен" на метро Житомирська.  За версією активістів, вони там хотіли зробити політичну акцію – повісити баннер з запитанням, "Як тобі смакує кров бійців АТО?",- зазначив Луценко.

"Рівно рік тому автомайданівцями в тому ж місці було заблоковано Беркут, коли той повертався з-під Святошинського суду", - нагадав Луценко.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News