Українські військові візьмуть участь у 11 міжнародних навчаннях

Понеділок, 12 січня 2015, 09:58

Збройні сили України в 2015 році візьмуть участь у 11 міжнародних навчаннях.

Про це на брифінгу в понеділок у Києві повідомила помічник міністра оборони Вікторія Кушнір, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У 2015 році Збройні сили України візьмуть участь у 11 спільних сухопутних, морських і повітряних міжнародних навчаннях", - сказала Кушнір.

За її словами, сім навчань пройдуть за кордоном, 4 - на території України.

"Ці навчання стануть завершальним етапом бойової підготовки військ, які сприяють активному впровадженню в їх діяльність стандартів країн-членів НАТО", - зазначила помічник міністра оборони.

Серед таких навчань найбільшими будуть україно-американські навчання ВМС "Sea Breeze" і сухопутних військ "Rapid Trident", які пройдуть на території України. За кордоном пройдуть навчання ВМС "Trident Juncture".

Крім того, українські Військово-морські сили візьмуть участь у навчаннях чорноморського басейну "Морський щит", а Військово-повітряні сили України - в українсько-польських навчаннях "Безпечне небо" та навчаннях країн ЄС "Common Challenge".

Високомобільні десантні війська України візьмуть участь у навчаннях "Кленова арка", інженерні підрозділи - "Світла лавина", а війська зв'язку - "Combined Endeavor", розповіла Кушнір.

Крім того, військова служба правопорядку візьме участь у навчаннях "Правопорядок", які пройдуть у Львівській області, а також - у навчаннях тренувальних груп військової поліції, які пройдуть у Німеччині.

Для проведення спільних навчань на території України необхідна згода Верховної Ради. Відповідний законопроект вносить до парламенту глава держави.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування