Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики обстрілюють Луганщину із артилерії, мінометів, "Градів" і танків - ОДА

Понеділок, 12 січня 2015, 10:07

На Луганщині йде посилення обстрілів, бойовики знову застосовують артилерію, міномети та системи "Град".

Про це повідомляє на своєму сайті у понеділок голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

В зоні ураження опинилися населені пункти, розташовані вздовж автодороги "Бахмутка", — Кримське та Світличне.

У Кримському внаслідок нічних обстрілів із "Градів" пошкоджені 11 будинків на двох вулицях. В основному вибуховими хвилями вибито вікна та двері, побиті фасади. Поранених та загиблих немає.

Крім того, пошкоджені лінії електропередач, тому в половині села немає світла й зв’язку. Зараз у Кримському тихо, представники місцевої влади здійснюють подвірні обходи й складають акти пошкоджень, електрики намагаються відновити світло.

У неділю ввечері козаки так званого "всевеликого войска донского" з боку окупованого Кіровська обстріляли Світличне, де зосереджені запаси питної води, яка подається в тому числі в Луганськ. Мінометними мінами в селі пошкоджені надвірні споруди, інформації про потерпілих немає.

Під мінометні обстріли протягом доби потрапили також Золоте, Гірське, Щастя та Чорнухине, а село Кряківка Новоайдарського району (біля Трьохізбенки) було обстріляне з танків, зазначив Москаль.

Значних руйнувань інфраструктури немає, однак у частині Трьохізбенки відсутня електроенергія.

Тривала стрілянина із застосуванням автоматичної зброї, гранатометів та мінометів у Станиці Луганській. Бойові дії з невеликими перервами не вщухають тут уже третю добу.

У суботу в центральній частині Станиці було зруйновано й пошкоджено більше десяти житлових будинків. Наразі відомо, що жертв серед мирних мешканців немає, оскільки господарі залишили будинки ще кілька місяців тому, рятуючись від війни.

В ніч на понеділок бойовики обстріляли з "Градів" Ольхову та Валуйське поблизу райцентру. Наслідки обстрілів з’ясовуються. Зараз у Станиці відносно тихо, однак через пошкоджені бойовими діями системи життєзабезпечення немає електроенергії, центрального опалення та води, зазначають в ОДА.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: