Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лаврова влаштовують санкції, і він навіть чути не хоче про вимоги до РФ

Понеділок, 12 січня 2015, 13:35

Росія не збирається обговорювати з західними країнами умови скасування санкцій.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров за підсумками переговорів із латвійським колегою Едгарсом Рінкевичем, повідомляє ТАСС.

"Ми санкції не вводили, ми не починали цю санкційну спіраль розкручувати", - сказав він.

"Ми неодноразово говорили, що нам натякають (не латвійські колеги, а деякі інші): мовляв, давайте ми узгодимо критерії, ви ці критерії виконаєте, тоді ми будемо санкції знімати. Ми нічого не будемо обговорювати", - заявив Лавров.

"Це абсолютно нелегітимні контрпродуктивні рестриктивні заходи, від них страждають усі, у тому числі й ми. Але ми точно цілком із цієї ситуації вийдемо. Навіть, думаю, із плюсом", - знову запевнив голова МЗС РФ.

За словами Лаврова, європейські партнери, "які на собі відчувають негативний вплив санкцій, повинні робити висновки самі".

"Це їхня проблема, це не наша проблема", - додав він.

Голова російського дипвідомства вчергове назвав безперспективними "спроби ізолювати Росію у той чи інший спосіб".

"У нас є партнери", - запевнив він.

"Ми зацікавлені в повноформатній взаємодії з ЄС винятково на партнерській, рівноправній, взаємовигідній основі", - сказав Лавров.

За його словами, можливості для цього існують: "Для цього необхідно діяти послідовно, відмовлятися від подвійних стандартів, включаючи правозахисні, гуманітарні аспекти".

Лавров висловив сподівання, що "перша латвійська вахта в ЄС буде сприяти подоланню тих проблем, які зараз існують у відносинах між РФ і ЄС, зняттю штучних перешкод на шляху взаємодії й на шляху вирішення тих питань, які становлять взаємний інтерес для РФ і ЄС".

"Ми щиро зацікавлені у зміцненні й посиленні стратегічного характеру наших відносин із Євросоюзом і будемо робити все для того, щоб на основі балансу інтересів знаходити вирішення завдань, які нас поєднують, і вирішення проблем, які виникли не з нашої ініціативи",  - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування