Прокуратура перевірить обставини затримання активіста біля магазину "Рошен"

Понеділок, 12 січня 2015, 16:09

Прокуратура міста Києва перевірить обставини затримання 17-річного активіста, який намагався підпалити магазин "Рошен".

Про це в понеділок повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Прокурор міста Києва Сергій Юлдашев доручив прокурору Святошинського району перевірити достовірність інформації, яку оприлюднив народний депутат Ігор Луценко на своїй сторінці у Facebook про нібито побиття неповнолітнього працівниками міліції та недопуск до нього адвоката, а також прийняти рішення про початок досудового розслідування за вказаним фактом.

Водночас очільник столичної прокуратури нагадав, що затримання здійснювалося не правоохоронцями, а цивільними особами – працівниками приватної охорони магазину "Рошен".

"Їх дії також буде перевірено слідчими міліції під час досудового розслідування", - додав Юлдашев.

Як вже повідомлялось, 11 січня цього року близько 4 години ранку невідомі камінням розбили вітрину магазину "Рошен" біля ст.м. "Житомирська".

Побачивши охоронців, молодики кинулись навтьоки. Однак одного з них вдалося затримати. Ним виявився неповнолітній хлопець, який представився активістом однієї з громадських організацій.

У нього вилучили пляшку з рідиною, схожою на "коктейль Молотова", а також шапку-маску типу "балаклава", рукавички та газовий балон.

"Хлопця затримали за те, що він зробив нищівні дії по відношенню до одного з павільйонів "Рошен" на метро "Житомирська". Наскільки я зрозумів, це був політичний акт, тобто так він виражав своє ставлення до президента", - написав тоді депутат Луценко.

Начальник міліції Києва Олександр Терещук наголосив, що міліціонери хлопця не били: "Не катували його. Не бив ніхто нікого. Нормальний хлопець…".

"Сказати, що він побитий – так, я там бачив два синці у нього. Є шишка на голові одна і друга. Але це сталося при затриманні, коли його спіймала цивільна охорона, яка охороняє приміщення. Вони його затримали, і синці там були", - додав Терещук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування