ЗМІ: Зустріч у форматі "нормандської четвірки" в Астані ймовірно не відбудеться

Понеділок, 12 січня 2015, 19:34

Запланована на 15 січня в Астані зустріч у форматі лідерів країн "нормандської четвірки" щодо розв’язання конфлікту на Сході України, очевидно, не відбудеться.

Про це заявив речник міністерства закордонних справ Німеччини Мартин Шефер у понеділок, 12 січня, повідомляє агенція AFP.

За його словами, враховуючи "невирішені ключові проблеми", за час, що залишився, "практично неможливо провести ґрунтовну підготовку" до зустрічі.

Речник німецького МЗС також зазначив, що якщо на вечірньому засіданні міністрів закордонних справ у Берліні буде узгоджено конкретні кроки, то "дата не матиме значення".

Крім того, Шефер зазначив, що на зустрічі міністрів у Берліні буде здійснена ще одна спроба досягти згоди щодо питань проведення демаркаційної лінії між українською армією та сепаратистами на Донбасі, відведення важкого озброєння та дотримання режиму перемир’я, оскільки внаслідок сутичок продовжують гинути люди.

Питання участі в зустрічі президента Росії Володимира Путіна ще не вирішено, оскільки зараз продовжується підготовка на експертному рівні, заявив його речник Дмитро Песков газеті "Ведомости" .

Крім того, як повідомило Міністерство закордонних справ України, точна дата проведення чергового саміту Україна - Євросоюз сторонами ще також не визначена, заявив речник українського МЗС Євген Перебийніс, повідомляє агенція "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, на початку грудня 2014 року президент України Петро Порошенко та президент Європейської Ради Дональд Туск домовилися про проведення наприкінці січня - на початку лютого 2015 року чергового саміту Україна-ЄС.

Раніше речник АТО Андрій Лисенко заявив, що бойовики на Донбасі активізувались останніми днями через те, що хочуть зірвати зустріч лідерів держав у "нормандському" форматі.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування