Тристороння контактна група повинна зібратися ще раз - результат зустрічі в Берліні

Понеділок, 12 січня 2015, 23:05

Глави МЗС України, Німеччини, Франції та Росії, які брали участь у зустрічі в "нормандському форматі" в Берліні, погодилися з необхідністю засідання тристоронньої контактної групи для реалізації Мінських домовленостей, що має стати умовою зустрічі президентів в Астані.

Про це повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс, процитувавши спільну заяву для преси за результатами зустрічі в Берліні.

"Міністри закликали тристоронню контактну групу зустрітися найближчими днями з метою досягнення прогресу в повній імплементації Мінських домовленостей, включаючи створення умов для ефективного припинення вогню, домовленостей про умови для доставки гуманітарної допомоги та продовження процесу звільнення затриманих", - сказав він.

Згідно з текстом спільної заяви, від результативності зустрічі контактної групи залежить зустріч президентів в Астані.

"Це б стало внеском на шляху до успішної зустрічі на вищому рівні в Астані. Міністри погодилися, що подальша робота повинна здійснюватися для досягнення цієї мети", - процитував Перебийніс текст заяви.

У документі також йдеться про те, що у глав МЗС була широка дискусія щодо політичних шляхів мирного вирішення ситуації в Україні та можливості зустрічі на найвищому рівні в Астані.

Міністри підтвердили рішучу підтримку швидкого і всеосяжного мирного вирішення сьогоднішньої кризи, включаючи постійний політичний процес.

"Міністри підтвердили, що основою вирішення конфлікту є Мінські домовленості, які мають бути імплементовані усіма сторонами у повному обсязі. Вони також підтвердили необхідність повного дотримання "режиму тиші", - повідомив Перебийніс.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування