Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики посилили обстріл Луганщини: у Щасті загинув мирний житель

Вівторок, 13 січня 2015, 09:38

Терористи посилили обстріл Луганщини, у місті Щастя загинув мирний мешканець.

Про це у вівторок на своєму сайті повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Зазначається, що понеділок та минулу ніч населені пункти на контрольованій Україною території Луганської області продовжували активно обстрілюватися бойовиками "ЛНР" із артилерії, мінометів та систем "Град".

В зоні ураження опинилися Щастя, Трьохізбенка, Станиця Луганська, Золоте, Гірське та Чорнухине. Найбільш інтенсивних обстрілів зазнало місто Щастя, яке протягом доби обстріляли з мінометів п’ять разів.

Міни вибухали в районі теплоелектростанції, поблизу мосту через Сіверський Донець, біля автостанції, поряд із садовим товариством та стадіоном.

Внаслідок одного з обстрілів місцевості біля фільтраційного пункту близько 1-ї години після обіду було смертельно поранено місцевого мешканця, який проходив по вулиці. 53-річному чоловіку відірвало ногу, він загинув на місці від втрати крові. Крім того, поранено двох працівників міліції, що охороняли фільтраційний пункт. Обидвох доставили в лікарню.

Складна ситуація зберігається в Станиці Луганській, за ніч райцентр тричі обстріляли з артилерії та "Градів", - повідомляє голова Луганської ОДА.

Бойовики вели вогонь із боку пам’ятника Князю Ігорю на березі Сіверського Донця, що контролюється "ЛНР".

Обстрілів зазнали також прилеглі до райцентру села Валуйське та Вільхове. Інформації про постраждалих мирних мешканців немає. В самому райцентрі через бойові дії так і не змогли відновити електропостачання, тепло та центральну воду.

Ще одна гаряча точка — селище Чорнухине Попаснянського району. У вівторок уранці туди виїхали ремонтні бригади для відновлення пошкоджених ліній електропередач, однак після 9-ї години почався артилерійський обстріл, тому роботи так і не розпочали.

У Кримському Новоайдарського району ніч пройшла тихо. В половині села поки що немає світла (лінії електропередач пошкоджені позавчорашніми обстрілами з "Градів"), у вівторок туди мають приїхати електрики для відновлювальних робіт, зазначають в ОДА.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування