Європарламент у четвер закличе ЄС визнати "ДНР" та "ЛНР" терористами - Порошенко

Вівторок, 13 січня 2015, 20:33

У четвер Європарламент закличе керівництво Євросоюзу включити так звані "ДНР" та "ЛНР" до списку терористичних організацій.

Про це йдеться у зверненні президента Петра Порошенка у зв'язку із трагедією під Волновахою.

"Позавчора в Парижі разом з лідерами провідних країн світу і мільйонами французів я вшанував пам'ять жертв теракту в столиці Франції", - нагадав він.

"Масовий розстріл людей в Парижі та Волновасі – це події з одного й того ж ряду. Цивілізований світ має згуртуватися в боротьбі з тероризмом", - додав Порошенко.

"Сьогодні я говорив з президентом Європарламенту. Мартін Шульц запевнив, що в четвер Європарламент закличе керівництво Євросоюзу включити так звані ДНР та ЛНР до списку терористичних організацій", - сказав він.

"І це буде належна міжнародно-правова оцінка діям бойовиків, які не хочуть спокою на Донбасі, які відмовляються виконувати Мінські домовленості; які не дотримуються режиму припинення вогню, які атакують наших військовослужбовців і вбивають мирних українських громадян", - додав глава держави.

"Я висловлюю глибоке співчуття родинам загиблих та постраждалих від рук терористів.

Закликаю весь світ до солідарності з Україною, а всіх українців - до єдності перед загрозою, якою є агресія проти нашої країни та терористичні атаки. У нас Батьківщина – Україна, і ми її захистимо!" – заявив Порошенко.

Як відомо, вдень 13 січня проросійські бойовики завдали артилерійського удару по блокпосту сил АТО під Волновахою, потрапивши в автобус із мирними жителями. Внаслідок цього 11 людей загинуло, а 17 отримали поранення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування