Російський МЗС звинуватив у обстрілі автобуса під Волновахою українську владу

Середа, 14 січня 2015, 10:19

Уповноважений МЗС РФ з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтин Долгов вважає, що в обстрілі автобуса біля Волновахи винна українська влада.

Про це він заявив агентству ТАСС.

"Викликає обурення обстріл пасажирського автобуса під Донецьком. Черговий злочин київських силовиків", – сказав він.

"Це підрив зусиль щодо мирного врегулювання. Тривають грубі порушення прав людини з боку Києва", – додав російський чиновник.

Він додав, що Москва "вимагає об'єктивного розслідування цього злочину, в тому числі з боку ОБСЄ, та покарання винних".

У свою чергу секретар РНБО України Олександр Турчинов звинуватив у цьому обстрілі Росію. Він відзначив, що посилення обстрілів з боку сепаратистів співпадають з візитами російських "гумконвоїв".

"Така діяльність Росії та її "гуманітарна" допомога призводить до свідомого зриву будь-якого формату мирних домовленостей та руйнує всі надані раніше гарантії припинення вогню", – цитує слова Турчинова прес-служба РНБО.

Як відомо, у вівторок внаслідок обстрілу маршрутного автобуса загинули 12 мирних громадян. У лікарнях перебувають ще 16 людей.

За словами начальника міліції Донецької області В'ячеслава Аброськіна, артилерійський обстріл був здійснений бойовиками з боку Докучаєвська з метою вразити український блокпост біля Волновахи.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування