У МЗС кажуть, що загибель людей під Волновахою – на совісті РФ

Середа, 14 січня 2015, 14:48

У Міністерстві закордонних справ України покладають відповідальність за загибель мирних людей на Донбасі на Російську Федерацію.

Про це заявив ручник МЗС Євген Перебийніс на брифінгу в середу.

Він нагадав, що 13 січня 12 мирних мешканців загинули під Волновахою від рук терористів, зброю яким постачає Росія.

"Влада Російської Федерації, яка фінансує терористів, несе повну відповідальність за вбивства мирних людей. Лише з часу підписання мінських домовленостей (у вересні), які цинічно відмовляється виконувати російська сторона і підтримувані нею збройні формування, від рук терористів загинули понад 130 мирних громадян", - заявив Перебийніс.

"Тому ми закликаємо світове співтовариство рішуче засудити терористичну діяльність "ЛНР" та "ДНР", визнати їх терористичними організаціями, а також вжити заходи до тих, хто за ними стоїть, підтримує та фінансує", - сказав він.

Раніше уповноважений МЗС РФ з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтин Долгов заявив, що в обстрілі автобуса біля Волновахи винна українська влада.

Як відомо, у вівторок внаслідок обстрілу маршрутного автобуса загинули 12 мирних громадян. У лікарнях перебувають ще 16 людей.

За словами начальника міліції Донецької області В'ячеслава Аброськіна, артилерійський обстріл був здійснений бойовиками з боку Докучаєвська з метою вразити український блокпост біля Волновахи.

А представник Генштабу ЗСУ генерал Богдан Бондар заявляв, що обстріл блокпоста, від якого постраждали пасажири автобуса, міг бути провокацією: у Докучаєвську, звідки терористи влучили ракетою в автобус із мирними жителями, знаходилися російські та місцеві журналісти й вони готувалися знімати "атаку" українських військ.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування