"Неправильні" статті журналістів у Росії хочуть прирівняти до держзради

Середа, 14 січня 2015, 22:15

Депутат Держдуми від партії "Єдина Росія" Євген Федоров готує проект закону про внесення змін до Адміністративного та Кримінального кодексів РФ, а також до законів щодо протидії тероризму та екстремізму.

За словами автора нормативного акта, поправки стосуються встановлення адміністративної та кримінальної відповідальності для керівників ЗМІ, "які допускають публікації з брехливою антиросійської інформацією, забезпечують інформаційну підтримку екстремістським і сепаратистським силам антиросійської спрямованості, у тому числі й під час відображення подій за межами Росії".

Приводом до розробки законопроекту стали публікації в російських засобах масової інформації, в яких автори, на думку парламентарія, допускали некоректні історичні аналогії та трактування подій в Росії та Україні.

Реклама:

"Підпадати під відповідальність будуть не рядові журналісти, а керівники та редактори, які дозволили публікацію. Якщо МВС бачить, що якесь ЗМІ наполегливо подає брехню, то у них з'являється право на розслідування і визначення причин брехні", - повідомив Федоров газеті "Известия".

Нова кримінальна норма про визнання антиросійських публікацій державним злочином, на думку законодавця, повинна з'явитися в 10-му розділі КК РФ "Злочини проти державної влади", в якому, серед іншого, містяться статті про шпигунство, державну зраду, збройний заколот та знаменита ст. 282 про розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News