Бойовики нарощують атаки: 129 обстрілів за добу. 44 атаки за ніч

Четвер, 15 січня 2015, 08:58

За останню добу бойовики на Донбасі 129 разів обстріляли позиції українських військових, з 18:00 середи до ранку четверга вони відкривали вогонь 44 рази.

Про це повідомляє вранці 15 січня прес-центр АТО у Facebook.

"Незаконні збройні формування збільшують кількість та інтенсивність обстрілів позицій наших сил та мирних населених пунктів", - констатують там.

"Якщо вдень місцем найбільшого загострення залишався район Донецького аеропорту та населені пункти поблизу нього, то на вечір противник переніс вогонь на Луганський напрямок – у райони населених пунктів Кряківка, Верхня Вільхова, Трьохізбенка, Кримське та Станиця Луганська. Розпочинаючи з 19.00 по цим населеним пунктам бойовики нанесли 13 ударів із РСЗВ "Град", - уточнює штаб.

"При цьому бандформування не припинили обстрілювати позиції наших сил поблизу донецького летовища. Під обстріл "Градами" потрапили населені пункти Тоненьке, Красногорівка, Богданівка та Піски", - інформує прес-центра АТО.

За його даними, вогонь зі ствольної артилерії і гранатометів до пів на тертю ночі вели також по новому терміналу аеропорту, який українські військові "залишати не збираються".

Також за добу зафіксовано 11 випадків ведення повітряної розвідки з використанням безпілотних літальних апаратів у районах населених пунктів Кіровське, Щастя, Старобільськ, Тошківка, Талаковка, Сартана, Бердянськ, Старий Айдар, Авдіївка та Маріуполь.

"Не дивлячись на складність, ситуація перебуває під контролем українських військових. У разі активізації противник отримує відсіч і зазнає втрат у живій силі та техніці", - заявляє прес-центр АТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування