СБУ повідомила про підозру в тероризмі і шпигунстві 41 росіянину

Четвер, 15 січня 2015, 10:19

Про підозру у здійсненні терористичної діяльності та шпигунстві в Україні було повідомлено 41 громадянину Російської Федерації.

Про це у четвер повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що Служба безпеки з перших днів розгортання терористичної діяльності на території Донецької і Луганської областей України кваліфікувала діяльність організаторів та активних учасників незаконно створених і злочинних формувань під назвами "ДНР" і "ЛНР".

У 2014 році слідчими органів безпеки розслідувалось 1797 кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів терористичної спрямованості, у яких повідомлено про підозру 463 особам (зокрема керівникам т.зв. "ДНР" і "ЛНР" О.Захарченку та І.Плотницькому і їхнім посібникам).

Про підозру у здійсненні терористичної діяльності та шпигунстві було повідомлено 41 громадянину Російської Федерації. У декількох випадках справа була доведена до суду, зазначають в СБУ.

Зокрема, 21 серпня 2014 року Головним слідчим управлінням СБУ було направлено до Генеральної прокуратури обвинувальний акт за підозрою громадянина РФ К., 1974 р.н., – учасника терористичної організації "ДНР" у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.258-3, ч.2 ст.260, ч.1. ст.263 Кримінального кодексу України. Слов’янським міськрайонним судом 13 січня ц.р. громадянина РФ К. було визнано винним, засуджено до 8 років позбавлення волі.

В СБУ наголошують, що ведуть системну роботу щодо збирання доказової бази і персонального притягнення до відповідальності кожного, хто причетний до терористичної діяльності "ДНР" та "ЛНР".

Як відомо, у четвер Європарламент має розглянути резолюцію щодо ситуації в Україні.

Політична група Європейських консерваторів і реформістів (ECR) у своєму проекті резолюції по Україні пропонує включити так звані Донецьку і Луганську "народні республіки" до переліку терористичних організацій.

До цього ЄП також закликала українська влада. Президент Європарламенту має намір закликати керівництво Європейського Союзу включити так звані "ДНР" і "ЛНР" в список терористичних організацій.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування