У Криму і в РФ підготували понад 3 тисячі бойовиків для Донбасу - Тимчук

Четвер, 15 січня 2015, 11:29

В окупованому Росією Криму й у Ростові-на-Дону підготували понад 3 тисячі бойовиків для війни на Донбасі.

Про це повідомив організатор групи "Інформаційний спротив" і народний депутат України Дмитро Тимчук у Facebook.

"Закінчується черговий цикл підготовки бойовиків для дій на Донбасі в спеціалізованих навчальних центрах у Перевальному (окупований Крим) і під Ростову-на-Дону (РФ)", - написав він вранці 15 січня.

"Загальна чисельність підготовлених бойовиків перевищує 3 000 осіб. Дані сили терористів увіллються до складу створюваних централізованих збройних формувань так званої "Новоросії", - додав він.

Тимчук також повідомив, що через Луганськ до складу угруповання "російсько-терористичних військ", зосередженого в районі Щастя – Станиця Луганська, продовжує прибувати поповнення.

"Усього протягом 3-х днів зафіксовано перекидання 15 одиниць бронетехніки й до 1-го посиленого мотострілкового батальйону", - написав він.

Також, за даними ІС, у районі Донецька бойовики під прикриттям артилерії продовжують перегруповуватися на ділянці Спартак – Старомихайлівка, "намагаючись відновити боєздатність підрозділів, які раніше брали участь в атаках на позиції українських військ у Донецьком аеропорту й у районі н.п. Піски".

"У ході перегрупування супротивник намагається створити ударні групи на нових ділянках, готуючись до продовження активних дій", - пише Тимчук.

"У районі Ясиноватської розв'язки також триває накопичення сил супротивника. Відзначається перекидання на передній край не тільки "піхотних" підрозділів, але й артилерії, відзначено обладнання нових артилерійських позицій у даному районі. Аналогічні дії супротивник вживає в районі Спартака", - повідомляє він.

У районі Донецька зафіксовано активність трьох бронегруп бойовиків. Одна з них діє між Спартаком і Донецьким аеропортом, друга зайняла позиції перед Донецьким аеропортом, третя бронегрупа оперує між Пісками й Красногорівкою.

"Дані бронегрупи виконують завдання з безпосередньої вогневої підтримки "піхоти" супротивника, яка атакує Донецький аеропорт і н.п. Піски ", - пише Тимчук.

Тим часом, через Сніжне перекидають ремонтні підрозділи й конвої постачання для забезпечення бойовиків, які розташовані в північному й північно-західному районах Донецька.

Перекидають тактичної групи й на південь від Старобешевого. У складі передових підрозділів там – 7 бойових броньованих машин (ББМ) і до 10 вантажівок.

На приморському напрямку почали перекидати до Павлополя передові підрозділи, які раніше діяли в районі Новоазовська. Зафіксовану появу на цій ділянці як мінімум однієї свіжої посиленої ротної тактичної групи супротивника, яка має 3 танки й до 12 ББМ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування