Донецька облрада ніяк не може зібратися

Четвер, 15 січня 2015, 16:03

Сесія Донецької обласної ради, проведення якої було заплановане в Маріуполі у четвер, не відбулася через відсутність кворуму.

Про це повідомляє "Голос України".

На засідання прибув лише 21 депутат зі 177. В раді вважають, що зібрати повноцінне засідання завадило проведення бойових дій на території області та складнощі із проїздом автошляхами.

Зокрема, напередодні траса від Маріуполя до Донецька була закрита після теракту у вівторок, коли загинули пасажири автобуса. У четвер дорогу відкрили, але значна частина депутатів відмовилася від екстремальної поїздки.

"У нас півтори години, як триває дуже сильний обстріл. Це в Мар'їнському районі поблизу Курахового. Виїхати неможливо", - розповів телефоном депутат обласної ради Михайло Бугара.

Є й інші причини відсутності кворуму. Деякі народні обранці втратили зв'язок не лише із виборцями, а й із областю та нині мешкають за її межами.

"Депутатів, які переїхали до Києва, навряд чи побачимо на сесії в Маріуполі. Є такі, хто взагалі за кордоном. До того ж якщо раніше фракція Партії регіонів збиралася дуже дисципліновано, то зараз немає кому цього робити", - пояснив один із депутатів.

Ті ж обранці, які залишилися жити на окупованій території розповіли журналістам, що вони не ризикують залишати територію, оскільки самопроголошена влада "ДНР" звинуватить депутатів у співпраці з українською владою.

Ситуація потребує нестандартних рішень. Тому обласна рада направила листа голові Верховної Ради Володимиру Гройсману із пропозицією внести зміни до закону "Про місцеве самоврядування". Облрада просить дозволити на час проведення АТО проводити сесії обласних і районних рад у режимі відеоконференції.

Депутати думають також і про інші варіанти проведення сесії. Можливо, її зберуть в іншому місті, а тих обранців, які вже відійшли від громадської діяльності, попросять поступитися місцем наступним кандидатам у партійному списку.

Ситуація ускладнюється тим, що вже дев'ять місяців рада залишається без голови. Попередній очільник Андрій Шишацький склав свої повноваження, а один його із заступників Олександр Кравцов призначений першим заступником голови облдержадміністрації. Виконуючим обов'язки голови облради є Ігор Коваль.

На сесії, яка не відбулася, було заплановано обрати нового заступника голови ради, а також затвердити бюджет області на 2015 рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...