Донецький аеропорт продовжують штурмувати бойовики. Ситуація контрольована

П'ятниця, 16 січня 2015, 11:24

Станом на 12:15 в Донецькому аеропорту триває потужний бій.

Про це "Українській правді" повідомив голова прес-центру АТО Роман Туровець.

"Там зараз триває бій. Атака почалась з восьмої години ранку. Ситуація достатньо складна, але контрольована", - сказав Туровець.

"Бойовики застосовують стрілецьку зброю, артилерію", - сказав він.

"Бійці в аеропорту отримують потужну вогневу підтримку. Якби не було цієї підтримки, то ситуацію вже б давно переломили. Тільки завдяки тому, що наші кіборги мають потужну вогневу підтримку, вони тримаються", - додав Туровець.

У той же час, як написав на своїй сторінці Facebook радник президента й помічник міністра оборони Юрий Бірюков, "у Генеральний штаб дані жорсткі інструкції".

"Тепер на щось повинен наважитись ГШ", - відзначив він.

"У ГШ і в штабі АТО вчора вночі й зараз, прямо зараз, наради-наради. З одного боку - є чітке рішення про втримання ДАП", - підкреслив він.

"З іншого боку - там треба зважуватися на те, що обговорювали ще два місяці тому. Але ватажок мопедів у штабі АТО нічого цього не робив, він тільки їздив по передовий з інспекціями по наявності достатньої кількості табуреток. Тепер він повернувся в Київ і робить вигляд, що не при справах. Генерал Пушняков - Вам доведеться рано або пізно відповісти за дуже багато своїх діянь, а головне - за свою бездіяльність", - написав Бірюков.

Водночас речник АТО Андрій Лисенко повідомив, що берез брифінгом о 12:30 спілкувався із бійцями безпосередньо в аеропорту:

"Перед брифінгом зробив дзвінок прямо туди. Відповіли - аеропорт наш!" - сказав Лисенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування