На НТКУ висить 400 мільйонів гривень боргу - Аласанія

П'ятниця, 16 січня 2015, 12:29

Борги Національної телерадіокомпанії становлять близько 400 мільйонів гривень.

Про це розповів генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується боргів. Там "висить" японський кредит 24 млн грн. Де техніка, яка багато років висіла на складах митниці та досі частина там знаходиться? Ці кредити просто розкидали по всіх компаніях в країні", - розповів Аласанія.

"Ще з боргових зобов'язань - Euronews. На сьогоднішній момент наш борг перед ними - 11 мільйонів євро. Навіщо нам її нав'язали? Не маю поняття. Програма йде 20 хвилин в день і є великі питання, що саме вони там показують", - скаржиться голова НТКУ.

"Контракт, формально на нас, укладав Кабмін, ще старий склад. Мені кажуть - розривай. А я кажу - о'кей. А борги? Вони ж подадуть до Європейського суду. Якщо буде суд - ти пропав, компанія пропала, ви просто банкрутами опинитеся відразу ж. Укладали вони, а банкрути НТКУ. Це як взагалі?", - обурюється він.

За словами Аласанії "в цілому близько 400 млн грн зараз висить боргів на телекомпанії".

"Є ще невеликі борги, поточні. Наприклад, EBU дають нам Євробачення, ФІФА. Чемпіонат світу пройшов, гроші мали бути сплачені давним-давно. Прийшов у компанію - де гроші? Нема. Витратили на потреби телекомпанії", - пояснює він.

"Але, вони ж у Держказначействі. Платимо не ми, у нас свого рахунку немає. Четвертий місяць пішов. 17 млн грн потрібно перерахувати. За цей час 3 млн ми просто втратили через інфляцію. А борги же перед EBU не зменшуються", - зазначив глава НТКУ

"Я вже мовчу про те, що в 2018 році Чемпіонат світу з футболу буде у 2020 - Олімпіада. І як? Я повинен зараз вже гарантувати якісь платежі. А казначейство коли хоче, тоді і платить. Про дрібні справи я вже не кажу", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування