Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики планували збройний напад на блокпост, щоб захопити новенькі БМП

Субота, 17 січня 2015, 11:06

СБУ викрила та затримала поплічника терористів "ДНР", які готували диверсію на одному з українських блокпостів в Донецькій області з метою захоплення військової техніки підрозділів АТО.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

"Контррозвіка встановила, що незаконне воєнізоване формування планує збройний напад на український блокпост і захоплення трьох нових БМП, щойно переданих на озброєння Національної гвардії України. Масштабна диверсія  мала на меті дискредитувати військовиків АТО, створити резонансний привід для антиукраїнської пропаганди", - зазначили у прес-центрі.

Бандити розраховували залучити до вчинення цього злочину свого інформатора, який знався на місцевості та не викликав підозри.

"Мешканець м. Курахове, 1964 р.н. був завербований бойовиками й повідомляв їм на "гарячу лінію" дані про дислокацію сил АТО. Карти з відповідними позначками він возив до Донецька й віддавав при особистих зустрічах з терористами", - повідомили в СБУ.

Від терористів він отримав нове завдання - на автомобілі перевезти диверсійну групу з 4 натренованих російськими спецпризначенцями бойовиків з контрольованої терористами території до українського блокпосту у с.Курахівка.

"Співробітники СБУ викрили й затримали поплічника терористів, попередивши вчинення злочину. Спільно із армійськими підрозділами вжито заходів з посилення блокпостів і недопущення викрадення української техніки", - йдеться у повідомленні.

Стосовно затриманого тривають слідчі дії.

Джерело відео - Служба безпеки України

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...