РНБО: Терористи атакують аеропорт Донецька, сили АТО тримають позиції

Субота, 17 січня 2015, 12:01

У Донецькому аеропорту бойовики пішли у наступ, однак українські військовослужбовці успішно відбивають атаки.

Про це у ході брифінгу заявив речник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко.

"У районі нового терміналу та метеовежі аеропорту наші військовослужбовці відбивають атаки терористів, останні несуть важкі втрати", - зазначив він.

"Сили АТО продовжують утримувати стратегічний об'єкт під своїм контролем", - додав Лисенко..

"Вночі до позицій українських військовослужбовців доставлені зброя, боєприпаси та продукти харчування. Здійснюється постійна комунікація між захисниками аеропорту та підрозділами вогневої підтримки, які завдають вогневі поразки по місцях скупчення живої сили бойовиків і техніки", - повідомили в Генштабі ЗСУ.

Лисенко повідомив, що у п'ятницю ввечері з аеропорту вдалося вивезти поранених українських військовослужбовців. При цьому точну їх кількість він не уточнив.

"В аеропорту дійсно складно, постійно йдуть обстріли, спроби атак, але командування все це враховує, постійно надсилається підкріплення, свіжі сили. Створюються умови для доставки нашим "кіборгам" боєприпасів, продовольства і ліків", - підкреслив він.

За його словами, військові лікарі Дніпропетровського військового госпіталю надають кваліфіковану медичну допомогу пораненим "кіборгам".

"Для якісного лікування та реабілітації захисників України військовий шпиталь повністю забезпечений усіма необхідними медичними препаратами та обладнанням", - додав Лисенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування