Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики хочуть переговорів, але готові до "контрнаступу" – Пушилін

Понеділок, 19 січня 2015, 07:58

Бойовики-сепаратисти наполягають на мирних переговорах, але готові перейти й у контрнаступ, заявив представник так званої "ДНР" Денис Пушилін.

"Ми продовжуємо наполягати на мирних переговорах. Але при цьому готові до різних подій. Якщо буде потрібно – перейдемо в контрнаступ", - сказав він в інтерв'ю "Комсомольській правді".

При цьому Пушилін назвав основною причиною загострення конфлікту те, що "Київ не контролює низку підрозділів".

"Зараз зафіксовано існування 57 територіальних (для нас — каральних) батальйонів. Також, судячи з останньої поїздки в Мінськ, Україна показала себе недоговороздатною. Є лише імітація просування до миру", - заявив він.

На запитання, чи повідомляла українська сторона бойовикам про завершення перемир'я, Пушилін сказав: "Заяв вони роблять багато, на тлі повної неузгодженості дій. Але тут перебуває ОБСЄ, якщо це буде можливо, вони докладуть зусиль до відведення важкої техніки".

Він звинувачує Київ у "неадекватній політичній позиції".

"Хоча ми досягли певного перемир'я, і в цей період потрібно було прискорювати політичний процес, шукати точки дотику. Хоча говорити про єдине політичне поле вже пізно. Але економічна й гуманітарна взаємодія була можлива", - заявив Пушилін.

Він зазначив, що працює переговорний центр – "і тут, у Донецьку, і в Дебальцевому", в нього входять представники України, Росії, ОБСЄ й представники сепаратистів-бойовиків.

"Ми констатуємо, що Київ зараз перебуває в такому положенні, коли він не може ані воювати, ані мир укладати. У них немає ні грошей на війну, ні охочих іти на неї. А мир укласти вони не можуть, бо не самостійні у своїх рішеннях. Центрів з ухвалення рішень Україною багато, але основний – за океаном", - упевнений Пушилін.

На прохання порівняти армії т.зв. "ДНР" і України, він відповів: "За кількістю армія України нас перевершує, але нас неможливо перевершити в силі духу".

"Ми воюємо за свої доми, які розташовані не на Україні. Але сил, щоб захопити нас, у супротивника немає. Вони можуть воювати проти старих і дітей, проти інфраструктури", - заявив Пушилін.

За його словами, "взагалі в конфлікті, за найбільш скромними підрахунками, загинули близько 5 тисяч людей, до 90% – це мирні громадяни".

Говорячи про трагедію під Волновахою, Пушилін послався на оцінку представників ОБСЄ: "За їхніми оцінками, снаряди прилетіли з території, підконтрольній Україні. Весь цей піар у Києві – лицемірство. Якби ОБСЄ так само розслідувало всі злочини в регіоні, цифри були б жахливі й війну давно б зупинили".

"Відзначте, що сьогодні (18 січня – ред.) людей загинуло майже стільки ж, скільки їх було в автобусі під Волновахою", - заявив представник бойовиків.

"Сьогодні (у неділю) до полудня було зафіксовано 21 одне влучення в житлові будинки. У Донецьку до 15:00 поранено 19 людей, з них чотири дитини, і троє загинули. У Горлівці поранено 15 людей, четверо загинули", - сказав Пушилін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування