Бойовики втратили частину "флангових позицій" під аеропортом - Тимчук

Вівторок, 20 січня 2015, 08:03

Бойовики продовжують обстрілювати передові позиції українських військових у районі Донецького аеропорту, однак самі втратили частину флангових позицій там.

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив", депутат Дмитро Тимчук у Facebook вранці 20 січня.

"Супротивник продовжував завдавати вогневі удари по передових позиціях українських військ у районі Донецького аеропорту (ДАП), а також у районі н.п. Піски, Опитне й Авдіївка, намагаючись завадити підходу підкріплень до українських підрозділів, які ведуть бої на флангових позиціях у районі ДАПу, а також проведенню їх перегрупування", - повідомляє він.

"Спроба "зупинити прорив" української бронетехніки, яка виразилася в підриві Путилівського шляхопроводу, стала наслідком паніки особового складу бандформування, яке потрапило під щільний вогонь із танкових гармат української бронегрупи й змушене було залишити свої позиції", - заявляє Тимчук.

За даними групи ІС, у районі Спартака (село під Донецьком – ред.) "українська артилерія придушила вогневі точки супротивника".

"Бойовики намагаються вести контрбатарейну боротьбу, однак невдало: протягом останніх двох діб три САУ терористів у результаті ударів української артилерії отримали значні ушкодження й їх на буксирі відвели в район н.п. Горлівка", - повідомляє Тимчук.

"Українські війська закріпилися на околиці Спартака. Бойовики замість виконання поставленого завдання щодо "взяттю під контроль" Донецького аеропорту (ДАП) втратили частину флангових позицій", - заявляє він.

Крім того, у районі Горлівки "українська артилерія відпрацювала по місцях дислокації бойовиків, складах озброєння, ремонтних майстернях, місцях накопичення матеріально-технічних ресурсів". За даними ІС, "у дворі машинобудівного заводу було накрито позиції 2-х САУ 2С1 "Гвоздика" бойовиків (обидві не підлягають відновленню)".

"На північних і північно-західних околицях н.п. Макіївка супротивник обладнав вогневі позиції для своєї артилерії (як ствольної, так і реактивної). Вогонь ведеться по околицях Горлівки і Єнакієвого, а також і по позиціях українських військ у районі ДАП", - пише Тимчук.

Між тим, за його словами, "серед бойовиків, які діють у Донецьку, ходять уперті чутки про підготовку на цій ділянці певного "контрудару".

"У Петровському районі Донецька розгорнуто додаткову артилерійську група супротивника. У районі Мар’їнки зафіксовано батарею САУ (5 одиниць 2С1 "Гвоздика"), у цьому ж районі обладнано вогневі позиції для батареї 120-мм мінометів", - повідомляє він.

"У Куйбишевському районі Донецька зафіксовано переміщення бронегрупи (6 бойових бронемашин і 3 танки). Ще одна бронегрупа російсько-терористичних військ (до 10 одиниць бронетехніки, включаючи 4 танки), перекинена до сел. Веселе", - заявляє Тимчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News