Для вибуху біля суду Харкова використали саморобний пристрій - джерело

Вівторок, 20 січня 2015, 09:19

Організатори вибуху, що стався в понеділок увечері біля Московського райсуду Харкова, використовували саморобний вибуховий пристрій.

Про це повідомило джерело в правоохоронних органах кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

"Спрацював саморобний вибуховий пристрій, швидше за все, прикопаний у землю. Експерти знайшли (на місці події) гайки, болти, машина одна посічена ними", - сказав співрозмовник агентства.

Водночас начальник ГУ МВС у Харківській області Анатолій Дмитрієв повідомив журналістам, що неподалік від місця вибуху (за метрів 10 в бік паркану) було знайдено поліетиленовий згорток з триколором і георгіївською стрічкою.

Як відомо, увечері 19 січня біля Московського райсуду Харкова пролунав вибух після засідання у справі проукраїнського активіста Михайла Соколова, якого звинувачують у незаконному зберіганні зброї.

Унаслідок вибуху за даними на 21:45 понеділка постраждали 14 людей, зокрема четверо перебувають у важкому стані. За попередньою інформацією, серед них - 18-річна дочка звинуваченого і активісти "Правого сектора", які прийшли підтримати Соколова.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу.

Розслідування даної події поставлено на контроль РНБО України.

У Харкові оголосили про проведення спецоперації з розшуку та затримання причетних до вибуху біля будівлі Московського районного суду.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування