Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимчук: Бойовиків "ЛНР" перекидають на Донецький напрямок, під Луганськ - військових РФ

Вівторок, 20 січня 2015, 10:57

Бойовиків із Луганської області перекидають на Донецький напрямок під контролем російських фахівців.

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив" і народний депутат України Дмитро Тимчук у Facebook.

"На тлі загострення протистояння у зоні конфлікту на Донбасі російське командування намагається організувати взаємодію сил терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР",- зазначає він.

"На Донецький напрямок перекидається підкріплення зі складу "військ ЛНР". Дані заходи здійснюються під безпосереднім керівництвом і контролем російських фахівців", - повідомляє Тимчук.

"Одночасно в обох терористичних організаціях тривають заходи щодо проведення доукомплектування поріділих низки бандформувань", - стверджує він.

Так, за даними ІС, у "ДНР" тривають спроби викликати "приписний склад" у військкомати для різного роду "звірок" і "уточнень", насправді ж – для проведення агітації за вступ у лави бандформувань у рамках набору "добровольців".

А в "ЛНР" подібні заходи проводяться у формі примусової "мобілізації", під загрозою покарання "за законами воєнного часу" у випадку ухилення, заявляє Тимчук.

За даними ІС, "південніше Луганська в спеціальному "відстійнику" зосереджено кілька десятків одиниць бронетехніки без екіпажів (до 25 танків, до 30 одиниць ББМ), у якості ресурсу для доукомплектування "армій ДНР і ЛНР".

"Перекидання техніки з території Росії здійснювала спеціальна збірна команда зі складу однієї з бригад Південного військового округу (РФ)", - пише Тимчук.

"Через Краснодон у район Луганська перекинуто дві ротні тактичні групи російських військ. У складі кожної з них - до 20 одиниць БМП-97 (перебуває на озброєнні винятково російської армії), до 10 одиниць інших ББМ, 6 танків", - додає він.

За даними Тимчука, "дані групи використовуються керівництвом "ЛНР" як певний "резерв головного командування", у тому числі для "установлення єдиноначальності й створення єдиної командної вертикалі" в "ЛНР".

"Дані підрозділи вже встигли відзначитися в Краснодоні, Свердловську й Луганську, намагаючись "демілітаризувати" низку формувань російських "козаків" і місцевих бойовиків, які не бажають підпорядковуватися керівництву "ЛНР", - заявляє він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: