Генштаб: Муженко все ж поїде на засідання НАТО

Вівторок, 20 січня 2015, 14:04

Начальник Генштабу Віктор Муженко візьме участь у засіданнях Військового комітету НАТО на рівні начальників генеральних штабів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав речник Генштабу Владислав Селезньов.

За його словами, на 21-22 січня, запланована участь делегації Збройних Сил України на чолі з Муженком у заходах на рівні начальників генеральних штабів країн Альянсу та партнерів у штаб-квартирі НАТО.

"Основними елементами програми роботи делегації Збройних Сил України заплановані участь у засіданнях Військового комітету НАТО у форматах операційних партнерів Місії НАТО "Рішуча підтримка" та з Україною", – повідомив він.

Під час засідання Військового комітету НАТО у форматі з Україною будуть обговорені поточна воєнно-політична обстановка в Україні та навколо її кордонів, плани з реформування української армії, основні тенденції та перспективи військового співробітництва між ЗС України та Альянсом.

Крім цього, з метою обговорення практичних питань військової співпраці, заплановано проведення низки робочих зустрічей, зокрема з головами військових комітетів НАТО та ЄС, командуванням Стратегічного командування НАТО з операцій, Командувачем Сил спеціальних операцій НАТО, керівниками військових відомств країн-членів та країн-партнерів Альянсу.

Як відомо, раніше агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Селезньова повідомило, що Муженко скасував візит у штаб-квартиру НАТО, оскільки перебуває у зоні АТО.

У коментарі "Українській правді" Селезньов пояснив, що агентство "не зовсім вірно" зрозуміло його слова.

"Наразі начальник Генштабу перебуває у зоні АТО. Його візит на засідання НАТО не скасовано, просто раніше він був запланований на 20-22 січня, зараз він відбудеться 21-22 січня", – пояснив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування