Москаль показав обстріляні школу і церкву в Трьохізбенці

Вівторок, 20 січня 2015, 11:10

Минулої суботи бойовики обстріляли із "Градів" сільську школу в Трьохізбенці Новоайдарського району.

Про це повідомляє прес-служба луганського губернатора Геннадія Москаля.

"Приміщення, збудоване ще в радянські часи й розраховане на 1200 учнів, серйозно пошкоджене – більшість вікон вибиті вибуховими хвилями, зруйновані стіни, побитий фасад. Один зі снарядів потрапив у дах, але не вибухнув, інший пробив перекриття й вибухнув у коридорі", – сказано у повідомленні.

Прес-служба додала, що будівля школи наразі непридатна для навчання й потребує реконструкції.

Всі фото - сайт Геннадія Москаля

Крім того, в неділю бойовики обстріляли православну церкву в селі. Снаряд із "Града" пошкодив стіну, осколками пробиті металеві двері, вилетіла частина вікон.

"Церква розташована в самому центрі села, поблизу немає опорних пунктів українських силовиків, тому потрапити в неї можна тільки цілеспрямовано. Це перший випадок із початку військових дій, коли під обстріл потрапила церква", – повідомив Москаль.

Він зазначив, що церква ця вважається козацькою, а обстріл по ній вівся з напрямку, на якому укріпилися представники так званого всевеликого війська донського.

 

Загалом за останні дві доби, додає губернатор, в селі снарядами пошкоджені та зруйновані більше десяти будинків. Люди не постраждали, оскільки давно покинули село.

Москаль додав, що під час огляду пошкодженого житла почався новий обстріл із "Градів" і декілька снарядів вибухнули за 300 – 400 метрів від автомобілів Москаля та депутата Верховної Ради Марії Матіос, яка була разом з ним. Ніхто не постраждав.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування