Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білорус з батальйону "Азов": Це війна з Путіним і його зомбі

Вівторок, 20 січня 2015, 11:28

Розвідник батальйону "Азов", білорус Сергій Коротких, який отримав громадянство України каже, що воює не проти Росії, а проти Путіна.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Белорусский партизан".

"Я вибираю, за що воюю. В Україні я перебуваю не за гроші. Якби мені хотілося просто повоювати, я б міг знайти купу варіантів, де мені б платили грубі гроші з моїм досвідом і моїми знаннями", - говорить Коротких.

"Я з квітня 2014 намагався тут якось у щось вбудуватися, ще не було й близько війни. Я приїхав в Україну, бо побачив, що тут є держава, в якій можна вибудувати суспільство, відповідно до мого бачення. Це менталітет, який я вважаю своїм. Для мене немає поділу ні між українцями, ні між росіянами. У мене є поділ тільки між москалями. Так, я не люблю москалів, бо я вважаю, що це носії безглуздої імперської ідеології та ідіотського розуміння, що Москва повинна бути пупом Всесвіту", - відзначає він.

На його думку, Росія, Білорусь, Україна - це народи, які заслужили право жити краще, ніж вони живуть:

"Але ось чолі цих країн перебувають уряду, які вирішують чиї завгодно інтереси, тільки не інтереси цих народів".

"... Всі інші плутають це з якимось оскаженілим печерним нацизмом. Ніхто ніколи не чув від мене слів, що потрібно вбити якусь іншу націю. У мене є друзі кабардинці, я із задоволенням маю якісь комерційний справи з євреями, мені подобається, як вони працюють", - говорить розвідник.

Таким чином Коротких зазначає, що не є нацистом і називати себе соціал-націоналістом:

"Ні, це соціал-націоналізм, а не нацизм. Без національності, без якоїсь нації в якійсь державі не існує й держави. Є носії якоїсь крові, які цю землю відстоювали. Без них цієї держави не виникло б або вона розвалилася б".

Коротких каже, що не сприймає бойові дії на Сході України як війну з Росією:

"Це війна з Путіним і його телевізором, його зомбуванням людей. Ідеї, які він озвучує... Він загорівся російською національною ідеєю не тому, що він її носій, для нього - це хороша риторика, яка знаходить відгук у визначені категорії людей, і вони їдуть м'ясом у Донецьк, де гинуть".

На питання, чи впорається українська армія з бойовиками на сході, Коротких відповів:

"Проблема не в українській армії. Зараз проблема саме в українських політиках. Проблема в новій Раді, у тому, які закони вона ухвалюватиме, яку політику буде проводити.

Зараз багато речей, які потрібно робити, йдуть врозріз з українським законодавством, але рішення потрібно приймати вже зараз, а законодавство міняти потім, як це свого часу робили в Грузії. Тому що, якщо не буде порядку, Україна розвалиться ", - вважає білорус.

Як відомо, спочатку грудня президент Петро Порошенко своїм указом надав українське громадянство розвіднику з батальйону "Азов", білоруському громадянин Сергію Коротких з позивним Боцман.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування