Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ підозрює, що Портнов вкрав свою ж зарплату

Вівторок, 20 січня 2015, 12:05

Генпрокуратура оголосила екс-першому заступнику Адміністрації Януковича Андрію Портнову у тому, що він "незаконно заволодів" своєю викладацькою зарплатою.

Про це йдеться в підозрі, текст якої сам Портнов оприлюднив у своєму Facebook.

Так у документі йдеться, що ГПУ підозрює Портнова у тому, що він, працюючи в АП, змусив ректорів Київського нацуніверситету Шевченка та Київського національного економічного університету взяти його викладачем на 0,25 ставки в кожному закладі.

"З метою реалізації свого злочинного задуму, Портнов А. В., обіймаючи посаду заступника глави АП.., діючи умисно, з метою надання собі ваги в очах наукової громадськості, вирішив, використовуючи надану йому владу, шляхом вчинення тиску на керівництво КНУ та КНЕУ, вирішити питання щодо збереження за собою посад науково-викладацького складу", - йдеться в підозрі.

"В подальшому, у невстановлений слідством час, у Портнова виник умисел зайняти посаду завідувача кафедрою конституційного та адміністративного права юридичного факультету КНУ з метою підвищення свого авторитету як діючого науковця в очах наукового співтовариства та створення іміджу професійного керівника", - вважає слідчий.

При цьому на посаді завкафедри Потнов працював на громадських засадах.

Проте у ГПУ нарахували, що отримуючи зарплату у двох університетах, Портнов "завдав їм шкоди" за період з 2 квітня 2010 року по 2 лютого 2014-го на суму 137 тисяч 639 гривень.

 
 
 
Для збільшення КЛІКНІТЬ

У той же час Портнов заявив, що зарплату з університетів не забирав і оприлюднив виписку з картки, на яку отримував зарплату в КНУ, де вказано, що за останні два роки з його картки було знято всього 800 гривень.

Клікніть

"Це означає, що якщо вже і мати таку кмітливість, як у співробітників ГПУ, то інкримінувати мені потрібно замах на розкрадання моїх же 800 гривень", - іронізує заступник глави Януковича.

Прикметно, що справу Портнова веде слідчий Степан Божило, який раніше шив Юлії Тимошенко убивство Євгена Щербаня.

Як відомо, екс-першого заступника глави Адміністрації Віктора Януковича Андрія Портнова оголосили в розшук тільки 16 січня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування