Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прикордонники РФ дві години тримали на в'їзді в Крим члена Меджлісу

Вівторок, 20 січня 2015, 13:02

19 січня російські прикордонники на пропускному пункті "Армянськ" затримали на в'їзді в Крим і протягом двох годин не відпускали члена Меджлісу і депутата Курултаю кримськотатарського народу Еміне Авамілєву.

Про це повідомляє прес-служба Меджлісу.

Згідно з повідомленням, Авамілєва була затримана близько половини десятого вечора без будь-яких підстав та пояснень.

"Вона була піддана особистому огляду, у неї був вилучений паспорт і телефон, проведена бесіда, був двічі оглянутий автомобіль, на якому їхала Авамілєва, а також вилучена флешка, яка була в ньому", – йдеться в повідомленні.

Після цього без пояснень речі були повернуті і проїзд дозволений, додала прес-служба.

"Очевидно, що подібні неодноразові "процедури" ставлення членів Меджлісу і делегатів Курултаю кримськотатарського народу здійснюються з метою психологічного тиску", – вважає Меджліс.

У повідомленні нагадали, що у Криму тривають порушення прав людини і прав кримськотатарського народу, тиск на активістів національного руху та членів Меджлісу з боку влади, переслідування за активну громадянську позицію кримських татар, включаючи арешти, брудні технології, на кшталт нацьковування "тітушок" на мирні зібрання.

"І це незважаючи на відкриті і публічні зауваження з цього приводу з боку офіційних осіб дружніх держав, наприклад Турецької Республіки, які дані особи, що заявляють про прагнення діяти в інтересах свого народу, знову-таки не бажають визнавати", – підсумували в Меджлісі.

Як відомо, раніше МЗС Туреччини констатував, що Росія порушує права кримських татар і не виконує свої обіцянки щодо них.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...