МЗС: зустріч у Мінську зірвали Захарченко і Плотницький

Вівторок, 20 січня 2015, 15:16

МЗС України наголошує, що чергова зустріч тристоронньої контактної групи в Мінську була зірвана з вини представників так званих "ДНР" і "ЛНР".

Про це розповів на брифінгу у вівторок глава МЗС Павло Клімкін.

"Ще раз хочу наголосити: ми протягом всіх цих днів намагалися організувати засідання трьохсторонньої контактної групи. Всі ми, українська сторона, представник головування в ОБСЄ, пані Тальявіні...

У нас є чіткий порядок денний засідання цієї групи. Але представники Донецька і Луганська не були готові до реального практичного обговорення питань виконання пакета мінських домовленостей. Люди, які підписали мінський меморандум, - Захарченко та Плотницький - не були готові прибути в Мінськ для того, щоб чітко визначити, що необхідно зробити для стабілізації ситуації", - сказав Клімкін.

Глава МЗС ще раз наголосив, що представники України, ОБСЄ і російської сторони були готові зробити це в будь-який день і час.

Як відомо другий президент України Леонід Кучма наголошував, що зустріч у Мінську можлива лише за участі Захарченка й Плотницького, які підписали мінський меморандум і можуть приймати якісь реальні рішення.

Захарченко й Плотницький відповіли, що не отримували запрошення і не збирається до Мінська, бо для цього, мовляв, є підлеглі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування