МВС України не буде вносити інформацію про злочинців в базу СНД

Вівторок, 20 січня 2015, 18:03

Міністерство внутрішніх справ України призупинило подачу інформації про розшукуваних злочинців в Міжнародний інформаційний банк країн-учасниць СНД.

Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков.

"Змушений реагувати, як раніше анонсував, - на бездіяльність Росії в рамках міжнародних зобов'язань про розшук, видачу та екстрадицію злочинців", - написав він на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, Росія, відповідно до своїх зобов'язань, які діють у рамках угоди СНД про розшук злочинців, зобов'язана була виставити в систему розшуку поданих Україною президента-втікача Віктора Януковича і ще 23 осіб. Однак не зробила цього.

Крім колишніх високопосадовців, як зазначив Аваков, не оголошені в розшук у Росії і за системою СНД вцілому ще кілька десятків людей, обгрунтовано підозрюваних в Україні в злочинах.

"У цих умовах МВС України готує документи про вихід в односторонньому порядку з такої ганебної системи розшуку, під контролем російського "правосуддя". Всім країнм-членам СНД ми надішлемо пропозиції про співпрацю в цій сфері на основі двосторонніх відносин", - заявив він.

За словами Авакова, МВС України призупинило подачу інформації в Міжнародний інформаційний банк країн-учасниць СНД, адміністрування якого проводить МВС Росії.

В тому числі, до особливого розпорядження призупинено внесення в цей банк інформації щодо осіб, оголошених у розшук правоохоронними органами України.

Міністерство також працює над питанням про вихід з системи міжнародного розшуку в рамках СНД, щоб перейти на інші механізми міжнародного співробітництва у правоохоронній діяльності.

"Мова йде про встановлення прямих двосторонніх угод з країнами-партнерами, а також удосконалення взаємодії в рамках Інтерполу", - зазначив Аваков.

За його словами, комплексне рішення з цього питання буде винесене на одне з найближчих засідань Кабінету міністрів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...