Інтерпол оголосив у розшук голову агрохолдингу "Мрія"

Вівторок, 20 січня 2015, 20:32

Інтерпол оголосив у розшук одного з власників агрохолдингу "Мрія" Миколу Гуту.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат Антон Геращенко.

"Сьогодні нарешті громадянин Гута, який шахрайським шляхом привласнив гроші восьми іноземних інвестиційних фондів на загальну суму понад 100 млн доларів, оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу", - написав Геращенко.

"Всього ж, за даними слідства, агрохолдинг "Мрія" і його генеральний директор Гута до серпня 2014 року мав перед українськими та іноземними кредиторами фінансові зобов'язання в обсязі 1,3 млрд доларів. Набравши кредитів, агрохолдинг "Мрія" оголосив про неможливість їх погашення", - додав депутат.

Тим не менш, за його словами, в жовтні агрохолдинг отримав позитивні результати аудиторської перевірки однієї з іноземних аудиторських компаній - як тепер з'ясувало слідство, на підставі фальшивих і підроблених бухгалтерських звітів.

"Коли засмучені кредитори звернулися в правоохоронні органи, грошей на рахунках фірми вже не було, а громадянин Гута, за даними прикордонників, на особистому автомобілі перетнув державний кордон України та Євросоюзу", - зазначив Геращенко.

Він також нгадав, що Головне слідче управління МВС відкрило кримінальне провадження за підозрою в заволодінні коштами шахрайським шляхом в особливо великих розмірах.

Агрохолдинг "Мрія" заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Земельний банк холдингу перевищує 300 тисяч га, зосереджений в західних областях України.

Компанія спеціалізується на вирощуванні пшениці, ячменю, ріпаку, цукрових буряків, гречки, картоплі та інших культур.

Микола Гута приєднався до Групи "Мрія" у 2002 році. До вересня 2014 року відповідав за поточне управління компанією на посаді генерального директора, наразі він голова Ради директорів групи компаній "Мрія".

Як відомо, Група компаній "Мрія" потрапила в складне фінансове становище – в серпні  2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить близько 1,3 мільярда доларів.

80% групи компаній "Мрія" володіє Mriya Agro Holding Plc, яка зареєстрована на Кіпрі.

У свою чергу кіпрською компанією володіє ще одна закордонна структура - HF Assets Management Limited, яка фактично належить сім'ї Гут. Мова йде про Івана, Клавдію, Андрія і Миколу Гутів.

Наразі вони є власниками агрохолдингу номінально. Раніше повідомлялося, що Східнокарибський Верховний Суд 15 грудня почав ліквідацію мажоритарного акціонера "Мрії" - компанії HF Assets Management Limited.

Як повідомлялося, австрійська фінансова група Erste Group звернулася до суду 30 жовтня з проханням визнати банкрутом HF Assets Management Limited.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...