Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НАТО пояснили, чому Муженко не прибув на саміт до Брюcселя

Середа, 21 січня 2015, 13:31

На засіданні Військового комітету НАТО повідомили, що начальник українського Генерального штабу Віктор Муженко скасував свою участь у засіданні через загострення ситуації на сході України.

Про це оголосив голова комітету генерал Кнуд Бартелс відкриваючи 172-ге засідання начальників генеральних штабів країн-членів Альянсу у Брюсселі в середу, передає УНІАН.

Бартелс у своєму вступному слові назвав відсутність української сторони "непередбачуваною".

"Дозвольте мені підкреслити, що український начальник Генерального штабу був змушений в дуже короткий термін скасувати свій візит у зв'язку з розвитком ситуації на сході країни", - сказав голова Військового комітету Північноатлантичного альянсу.

Як повідомлялося, начальник Генштабу ЗСУ Муженко мав на другий день засідання, 22 січня, поінформувати союзників щодо останніх подій на сході України.

У середу на брифінгу речник АТО Андрій Лисенко підтвердив, що Муженко знаходиться в найгарячішій точці АТО - аеропорту Донецька.

"В Донецькому аеропорту триває бойова операція. В результаті боїв підрозділи бойовиків підірвали злітно-посадкову смугу. До позицій українських військових підійшли додаткові резерви та доставлено боєприпаси. Начальник Генерального штабу генерал-полковник Віктор Муженко знаходиться в зоні АТО та керує підрозділами Збройних Сил України", - сказав Лисенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...