Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комітет Ради просить ГПУ з'ясувати факти фальсифікації при голосуванні за держбюджет-2015

Середа, 21 січня 2015, 15:11

Комітет Верховної Ради з протидії корупції звернувся до спікера ВР, ГПУ і регламентного комітета парламенту з вимогою розслідувати фальсифікацій при голосуванні за держбюджет на 2015 рік.

На засіданні комітету в середу депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко зазначив, що факти свідчать, що голосування за бюджет було сфальсифіковано, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Найменше, що було - сім карток народних депутатів без їхньої присутності в сесійній залі", - сказав він.

Також Лещенко зазначив, що під час нічного пленарного засідання, на якому розглядався державний бюджет на 2015 рік, апарат Верховної Ради видав картки відсутніх депутатів керівникам фракції, і ці картки були використані при голосуванні за бюджет.

Комітет просить голову парламенту Володимира Гройсмана і регламентний комітет заслухати названих депутатів і скасувати голосування за державний бюджет-2015, якщо такі факти підтвердяться.

Комітет також хоче з'ясувати обставини, за яких в тексті закону №2064-1 (про трансферне ціноутворення, внесення змін до податкового законодавства) не виявилося положень, за які голосували під стенограму народні депутати.

Зокрема, за словами народного депутата України Юрія Дерев'янка, з тексту закону зникло поняття "міжнародна біржа", залишилися тільки "біржі".

За словами Дерев'янка, народні депутати голосували за норму, коли саме на міжнародних біржах порівнювали ціни для оподаткування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування