Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луганську область за добу обстріляли 44 рази – Москаль

Четвер, 22 січня 2015, 10:59

За середу і ніч на четвер Луганська область пережила 44 обстріли бойовиків та регулярних російських військ зі зброї різного виду.

Про це повідомляється на сайті луганського губернатора Геннадія Москаля.

Наразі, згідно з повідомленням, на автодорозі Бахмутка тривають інтенсивні бої із застосуванням важкої артилерії, танків, "Градів" та мінометів. Найбільше потерпають села, що розташовані вздовж траси, в першу чергу Кримське та Новотошківка.

У Кримському, повідомляє Москаль, обстріли не припинялися цілу ніч, а вранці село "накрили" з артилерії та "Градів". Пошкоджений газопровід, повалені електричні стовпи, є прямі влучення в житлові будинки. На околиці села поблизу школи виникла величезна заграва, очевидно, снаряд влучив у газову котельню.

Губернатор додав, що близько 90 відсотків селян уже виїхали з Кримського, рятуючись від війни. Інформація про постраждалих серед тих, хто залишився, не надходила. Зараз у селі немає ні електроенергії, ні центральної води, ні газу.

Крім того, за його словами, від обстрілів постраждала й Новотошківка, що розташована на Бахмутці біля 29-го блокпосту, останній обстріл із артилерії та "Градів" тут відбувся в четвер вранці. Село також перебуває без електрики і центральної води. Інформація про постраждалих серед місцевих мешканців з’ясовується.

В Станиці Луганській за час нічних обстрілів пошкоджені близько 50 житлових будинків та господарських прибудов. Деякі будинки відновленню не підлягають, стверджує Москаль.

Станом на 11:00 у райцентрі тривають перестрілки з автоматів та кулеметів. Селище, а також сусідні Валуйське, Макарове та Артема знеструмлені й частково без газу. Інформації про поранених чи загиблих серед мирних мешканців немає.

Наслідки обстрілів по деяких населених пунктах ще з’ясовуються.

Як відомо, раніше командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко повідомив, що бойовики концентруються у вказаних вище населених пунктах для наступу на 29-й блокпост.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування