Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати: доказів проти "беркутівців", звинувачуваних у розстрілах на Майдані, немає

Четвер, 22 січня 2015, 11:43

Захист колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут" Сергія Зінченка і Павла Аброськіна, обвинувачених у вбивствах 39 активістів Евромайдана, заявляє про відсутність у матеріалах справи доказів їх провини.

Про це адвокати сказали на прес-конференції, повідомляють "Українські новини".

Адвокат Аброськіна Олександр Горошинський повідомив, що його підзахисний визнав своє перебування 20 лютого на вулиці Інститутській, але заперечує свою причетність до розстрілу мітингувальників.

"Генпрокуратура не має доказів того, що з особистої (номерної) зброї, яка була закріплена за Аброськіним, був зроблений хоч один постріл і загинула хоч одна людина", – сказав адвокат.

Він зазначив, що побоюється несправедливого суду над екс-беркутівцями, і вважає, що вимога прокуратури про довічне ув'язнення для обвинувачених є надмірною.

Адвокати вважають, що обвинувачення ґрунтується на припущеннях і непрямих доказах.

Крім того, адвокат Стефан Решко заявив, що слідство поспішно передало справу до суду, і колишні беркутівці не встигли ознайомитися з усіма матеріалами справи, які складають близько 17 тисяч сторінок тексту і 500 годин відеоматеріалу.

Печерський райсуд Києва почне розглядати справу проти Зінченка і Аброськіна 23 січня.

У березні-квітні 2014 року правоохоронці затримали, а суд заарештував Зінченка, Аброськіна і їх командира Дмитра Садовника.

У жовтні Садовник, у вересні відпущений судом під домашній арешт, втік.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування